Radionica i vježba za vodiče 27/28.10.2018.

 

SPV Zagorje poziva na radionice i kombiniranu vježbu vodiča koja će se održati u subotu i nedjelju 27. i 28.10.2018. godine kod Planinarske kuće na Kunagori.

Radionica i vježba se održava u sklopu projekta „Sigurno u planine“ koji je sufinanciran sredstvima Krapinsko-zagorske županije, Grada Pregrada i Grada Zlatara.

S obzirom da je idućeg vikenda 3. i 4.11.2018. na Piclju predviđen Ispit za vodiče „A“ standarda, radionice koja će se održati u subotu 27.10.2018.g. je pogodne su za vodiče pripravnike i sve oni koji žele obnoviti teoretska i praktična znanja:

- u izradi čvorova koje koriste vodiči,

- korištenja karte i kompasa,

- pripreme - najave i izrade letka za izlet,

- uvježbavanja vlastitih komunikacijskih vještina kod najave izleta i vođenja grupa uz    korištenje tehničke opreme (razglasa),

- korištenje udlaga za imobilizaciju, trokutne marame, provjere kompleta prve pomoći,

- korištenja UKW stanica.

U nedjelju 28.10.2018.g. se predviđa kombinirana vježba za vodiče, a koja će obuhvatiti:

- uvježbavanje stečenih znanja u vođenju grupe,

- orijentacije na terenu – kretanje po poligonu,

- izrade gelendera,

- predavanje iz prve pomoći.

 

Potrebna oprema: osobna planinarska oprema, 2-3 zamke/gurtne, 2-3 karabinera, kompas, pribor za prvu pomoć, pribor za pisanje, vreća za spavanje. Poželjno je i vodičko uže. Dolazak do planinarske kuće na Kunagori opisan je na www.hpd-kunagora.net .

 

Mole se zainteresirani da do ponedjeljka 15. listopada 2018. godine potvrde svoj dolazak na radionice i vježbu i to po danima, jedan ili oba te da li će koristiti smještaj u planinarskom domu na Kunagori. Noćenje osigurava SPV Zagorje u suradnji sa HPD Kunagorom, a troškove prehrane bi podijelili međusobno.

 

Podsjećam vodiče pripravnike da ne zaborave prijaviti ispit, a prijavljujete se putem web aplikacije na stranicama HPS-a.

 

Prijave Stanici vodiča Zagorje do ponedjeljka 15. listopada 2018. godine na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Radionicama i vježbi mogu prisustvovati članovi svih stanica vodiča. Kontakt telefon 099/7863662, Davor Rogina, pročelnik SPV Zagorje.

 

Prilozi - preuzimanje
Download this file (Vjezba 27_10_2018.pdf)Raspored vježbi i radionica[ ]