Radionica i vježba za vodiče 19/20.10.2019.

SPV Zagorje poziva na radionice i kombiniranu vježbu vodiča koja će se održati u subotu i nedjelju 19. i 20.10.2019. godine kod Planinarske kuće na Kunagori.

Radionica i vježba se održava u sklopu projekta „Sigurno u planine“ koji je sufinanciran sredstvima Krapinsko-zagorske županije, Grada Pregrada i Grada Zlatara.

Tijekom 2019. godine nekolicini vodiča istječe licenca, a za vikend dana 16. i 17. 11. 2019. na Piclju je predviđen Ispit za vodiče „A“ standarda, pa su ove vježbe i radionice pogodne za vodiče pripravnike i sve one koji žele obnoviti teoretska i praktična znanja iz vodičke službe:

- u izradi čvorova koje koriste vodiči,

- izrade gelendera,

- pripreme - najave i izrade letka za izlet,

- predviđanja troškova izleta,

- uvježbavanja vlastitih komunikacijskih vještina kod najave izleta i

   vođenja grupa uz korištenje tehničke opreme (razglasa),

- korištenja UKW radio stanica

- korištenja karte i kompasa,

- orijentacije na terenu – kretanje po poligonu, te

- prve pomoći.

 

Potrebna oprema: osobna planinarska i vodička oprema, 2-3 zamke/gurtne, 2-3 karabinera, kompas, pribor za prvu pomoć, pribor za pisanje.

 

Mole se zainteresirani da do nedjelje 6. listopada 2019. godine potvrde svoj dolazak na radionice i vježbu i to po danima, jedan ili oba, te da li će koristiti smještaj u planinarskom domu na Kunagori. Noćenje osigurava SPV Zagorje u suradnji sa HPD Kunagorom, a troškove prehrane učesnici dijele.

 

Podsjećam vodiče pripravnike da ne zaborave prijaviti ispit, a prijavljujete se putem web aplikacije na stranicama HPS-a.

 

Prijave Stanici vodiča Zagorje na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

 

Kontakt telefon 099/7863662, Davor Rogina, pročelnik SPV Zagorje.

 

Prilozi - preuzimanje
Download this file (Vjezba 19102019.pdf)Vjezba na Kunagori[ ]