Osnivačka skupština SPV Zagorje

Kunagora, 27. lipnja 2013. – 20 vodiča HPS-a s područja Krapinsko-zagorske županije, nakon manje od godine dana od kada je inicijativni odbor uz podršku Komisije za vodiče HPS-a, sastalo se kako bi finaliziralo potrebne korake za osnivanje udruge Stanica planinarskih vodiča Zagorje.

Nakon uvodnih riječi pristupilo se formiranju radnog predsjedništva koje je sastanak vodilo korak po korak do izglasavanja statuta stanice, biranja pročelnika i osoba koje će raditi na svim upravim i drugim zadaćama u unutar udruge pa do plana i programa za 2013. godinu te daljnje administrativne korake potrebne za registraciju udruge i učlanjenje u planinarske saveze. Za pročelnika je izabran Stjepan Posavec, vodič instruktor i dugogodišnji planinarsko-vodički djelatnik u Hrvatskom zagorju.

Okupljene je ispred županijskog saveza i, također novoosnovane, stanice HGSS-a pozdravio Božidar Ladišić – i sam vodič i član SPV Zagorje – te naznačio važnost suradnje stručnih udruga u planinarstvu po pitanjima uvježbanosti planinarskih vještina, obnovi znanja i prevencije u planinarstvu. Dragutin Valečić, član potkomisije za Vodiče društvenih izleta osvrnuo se na razloge okupljanja vodiča u stanice i obećao snažnu potporu potkomisije novoosnovanoj stanici. Dobrodošlicu u obitelj Vodičke službe HPS-a, novoj stanici i njenim članovima zaželio je i pročelnik Komisije za vodiče HPS-a, Dorijan Klasnić