Ispit za vodiče na Piclju, 3/4.11.2018.

Komisija za vodiče je 3. i 4.11.2018. godine na Piclju provela ispit za planinarske vodiče "A" standarda kojem je pristupilo 30-ak vodiča pripravnika. U subotu je održana ispitna tura stazama i puteljcima oko Piclja, gdje su budući vodiči naizmjence vodili svoje grupe, a popodne je uslijedilo kretanje uz kartu i pronalaženje zadanih kontrolnih točki, te pisana provjera planinarsko-vodičkog znanja.


U nedjelju se nastavilo sa praktičnim provjerama znanja iz područja korištenja planinarske opreme, čvorova, izrade improviziranog gelendera, orijentacije, te prve pomoći i spašavanja.


Nakon ocijene svih kandidata, šestero naših pripravnika uspješno je položilo ispit za planinarske vodiče "A" standarda, i to:
Bruno Benger i Tomica Forko iz PD Zagorskih steza, Tomislav Brlečić i Igor Krajnik iz HPD Pusti Lobor, Hrvoje Dolenec iz PD Stubičan, te Željko Žugec iz HPD Gradina. Zaželimo im puno uspjeha u budućem radu.


Dvodnevni ispit je provodila instruktorska ekipa KzV u sastavu Karoline Supina Vrabec, Alan Čaplar, Željko Avdagić, Eugen Zobaj i Stjepan Posavec uz pomoć instruktorskih kandidata. Domaćini i logistiku pružili su planinari iz PD Zagorskih steza Zabok.

 

Foto: facebook Dubravko Costa Balent i dr.