Održan tečaj za vodiče na Picelju kod Zaboka

preuzeto sa www.hps.hr

U dva vikenda - 16. i 17. ožujka te 23. i 24. ožujka - u planinarskoj kući Picelj kod Zaboka i terenima oko nje izveden je tečaj za vodiče A standarda. Tečaj je organizirala Komisija za vodiče HPS-a, a sudjelovalo je 29 polaznika iz 15 planinarskih društava i klubova. Među ostalima, na tečaju je sudjelovala skupina polaznika s područja djelovanja SPV Split i SPV Dubrovnik.

Propisani program tečaja proveden je u cijelosti, a u sklopu tečaja organizirano je i izvedeno sedam vrlo uspješnih terenskih vježbi i nekoliko praktičnih radionica. Zahvaljujući velikoj zainteresiranosti i marljivosti tečajaca te požrtvovnosti instruktorskog tima sve vježbe izvedene su na iznimno visokoj razini, a završna kombinirana vježba koja je obuhvaćala vođenje, orijentaciju, izradu rukohvata, komunikaciju vodiča i skupine, organizaciju spašavanja, prvu pomoć i transport stradalih planinara bila je veoma sadržajna i poučna.

Novi vodiči pripravnici pristupit će matičnim stanicama vodiča te se u idućim mjesecima kroz vježbe stanica i osobni rad usavršiti stečena znanja i vještine koje su stekli na tečaju.

Kapacitet tečaja je bio popunjen mjesec dana prije početka tečaja, a tridesetak zainteresiranih kandidata nije moglo biti primljeno te su upućeni na iduće tečaje.

Za potrebe tečaja izrađena je nova orijentacijska karta mjerila 1:4000, koja se pokazala vrlo upotrebljivom za rad na terenu.

Slika 1 od 8.Slika 2 od 8.Slika 3 od 8.Slika 4 od 8.Slika 5 od 8.Slika 6 od 8.Slika 7 od 8.Slika 8 od 8.