Vježba vodiča 30.6.2019.

 

 Fotografije preuzete sa www.hribi.net

  

SPV Zagorje će 30.6.2019. održati vježbu vođenja grupe planinara. Vježba će se održati u predvorju  Savinjskih Alpa s usponom na vrhove Lepenatka (1.425 m) i Veliki Rogatec (1.557 m) vođenjem grupe od 10-ak planinara ( a koji nisu sudionici vježbe, već samo vođene osobe). Trasa cjelodnevnog izleta je crkvica Sv. Lenarta – Lepenatka (uspon po istočnom grebenu) – sedlo Kal – Veliki Rogatec – kmetija Zgornji Špeh - crkvica Sv. Lenarta.

Zadatak svakog učesnika vježbe je da na osnovu gornjih podataka, koristeći sve moguće izvore (svoje znanje, literaturu internet i sl.) napravi plan izleta (raspis) za dvadesetak sudionika sa svim potrebnim podacima koje takav raspis treba imati. Za mjesto polaska uzimaju mjestom s kojeg obično polazi njihovo matično društvo. Treba predvidjeti način prevoza, točnu rutu vožnje ( šoferi koje imamo, ne poznaju to područje, jer su prvi put tamo), plan kretanja zadanom rutom, cijenu izleta, mogućnost opskrbe hranom i pićem, te sve ostale imformacije koje takav raspis treba sadržavati.

Raspis treba dostaviti voditelju vježbe e-mailom do 21.6.2019 u  12 sati. Na osnovu pristiglih raspisa, napravit će se definitivan plan izleta (vježbe). Ako netko od vodiča želi sudjelovati u vježbi, a smatra da je zadatak pretežak, neka se prije gore navedenog roka ( ali što prije) javi voditelju vježbe, kako bi našli odgovarajuće rješenje.

U Klanjcu, 10.6.2019.                                                                                    Voditelj vježbe:

                                                                                                                            Stjepan Posavec

______________________________________________

25.6.2019.
Zahvaljujemo se svima koji ste odvojili dio svojega slobodnog vremena za izradu pripreme za našu vježbu koju ćemo odraditi u nedjelju 30.6.2019. godine, te je dostavili na e-mai voditelja vježbe i SPV Zagorje.
 
Polazak na vježbu je iz Pregrade u 7,00 sati od Obrtničkog doma (prva zgrada iza autobusnog kolodvora). Okupljanje je 15 minuta ranije. Putem prema polaznoj točki za planinarenje ćemo se na kratko zaustaviti i analizirati vaše uratke. Kako je vježba zamišljena da je vodiči vode od mjesta okupljanja (iz Pregrade), pripremite se da znate kojom/kojima cestama doći do Sv. Lenarta.
 
Ide se osobnim automobilima, pa molim da nam se jave vodiči koji su spremni voziti. Na izlet možete povesti i članove vašeg planinarskog društva koji će biti vođene osobe. Popis molimo da javite najkasnije do kraja petka.
Troškovi puta se djelomice sufinanciraju sredstvima SPV Zagorje. Eventualne izmjene trase kretanja, molimo da dogovorite sa vodičem vježbe g. Stjepanom Posavec koji će vam biti dostupan na e-mail i telefon od četvrtka.